SCENE-52

 

Ép testben ép lélek, tartja a mondás. Mitől lesz ép a testünk és a lelkünk is? Azt mondják, ha kiegyensúlyozott az ember szellemileg és érzelmileg, akkor a betegségek is elkerülik. Ugyanakkor, ha valaki beteg és rosszul érzi magát fizikálisan, az kihat a lelki egyensúlyára is. Mindez azt bizonyítja, hogy a lélek és a fizikai betegségek sajnos kéz a kézben járnak. Bármelyik lehet kiváltó ok. Éppen ezért a legfőbb feladatunk, hogy mindkettőt kellő odafigyeléssel ápoljuk.

Az ayurveda nem csak a kialakult betegségeket képes gyógyítani, hanem az addig tünetmentesen elbújó problémákat is megtalálja, és idő előtt megszünteti őket. Így a gyökerekhez visszanyúlva tud segíteni az egészség visszaállításában vagy épp fenntartásában. Ezzel szemben a gyógyszereket kifejezetten már a betegség kialakulásakor kezdik szedni az emberek, melyek sok esetben a kockázatok és mellékhatások miatt az eredeti problémától eltérő, más panaszokat is előhozhatnak. Ráadásul a nyugati orvoslásban használatos szerek függőséghez is vezethetnek.

Az ayurveda speciális gyógymódjának köszönhetően mind a testben, mind a lélekben megtalálja a kiegyensúlyozottsághoz vezető helyes utat. Felismeri, hogy a kettő szoros kapcsolatban áll egymással, és alternatív gyógymódot kínál. Nem véletlenül nyúlik vissza ősidőkig, és segít emberek millióin már hosszú idő óta. Biztos, stabil alapokon áll, és rengeteg sikertörténettel gazdagodott az évek során. Történetekkel, amelyeknek hála számtalan ember élete változott meg, akik egyszerre élték át a szellem és test megtisztulását.

Ezekből fogunk minden héten bemutatni néhányat, hogy őszinte elbeszélések alapján ismerhessétek meg az ayurveda varázslatos erejét.

Szuchy Brigitta